Το FDM είναι μια νέα και αποτελεσματική μέθοδος για τη θεραπεία του άλγους εντος του μυοσκελετικού συστήματος. Η μέθοδος αναπτύχθηκε από τον Αμερικανό γιατρό επείγουσας ιατρικής, Stephen Typaldos D.O., και απολαμβάνει ολοένα και αυξανόμενη δημοτικότητα.


Μέχρι σήμερα, πολλές διαταραχές και ασθένειες του μυοσκελετικού συστήματος ήταν δύσκολο να αντιμετωπιστούν και απλώς επουλώνονταν πολύ αργά, αλλά με το FDM η επούλωση επιταχύνεται σημαντικά. Αυτή η γνώση έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία για να βοηθήσει πολλούς κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες. Χάρη στο FDM ένας ασθενής με τραύμα υπτιασμού μπορεί να τρέξει και πάλι μετά από δύο ή τρεις θεραπείες. Η ακινητοποίηση για μερικές εβδομάδες είναι περιττή.


Αυτή τη στιγμή το FDM είναι η πιο αποτελεσματική χειροκίνητη θεραπεία πόνου.
Με τη βοήθεια της γλώσσας του σώματος και την περιγραφή του πόνου ο θεραπευτής είναι άμεσα σε θέση να εντοπίσει το πρόβλημα και να βοηθήσει τον ασθενή με χειροκίνητες τεχνικές.


Το FDM είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για πόνους μέσα στο μυοσκελετικό σύστημα.
Μέχρι τώρα πολλές ασθένειες γνωστές ως ανθεκτικές στην θεραπεία (ασθενείς με χρόνιο πόνο) μπορεί να αντιμετωπιστούν επιτυχώς με την FDM θεραπεία.

Λόγω της γρήγορης επιτυχίας της θεραπείας, το FDM έχει γίνει πολύ δημοφιλής ανάμεσα σε αθλητές.
Προς το παρόν το FDM είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μορφή θεραπείας.

Fascial Distortion Model

Oleg Boboshko


Oleg Boboshko

Athens
Greece
tel: (GR) +30 6942980668
olegbob68@yahoo.gr